[問題]想架論壇

phpBB Installation & Usage Support
phpBB 2 安裝於各類型作業平台之問題討論;外掛問題,請到相關版面依發問格式發表!
(發表文章請按照公告格式發表,違者砍文)

版主: 版主管理群

版面規則
本區是討論關於 phpBB 2.0.X 架設安裝上的問題,只要有安裝任何外掛,請到外掛討論相關版面按照公告格式發表。
(發表文章請按照公告格式發表,違者砍文)
主題已鎖定
ericchan
星球普通子民
星球普通子民

[問題]想架論壇

文章 ericchan »

各位前輩好,小弟我想架一個phpbb的論壇,但我電腦又不可以長開,
所以請問大家可否提供一些免費網上空間呢...........thx
//=雪曼=\\
星球公民
星球公民

文章 //=雪曼=\\ »

你是沒用過搜尋嗎..... :?:
竹貓星球點擊率最高的連結--->這裡
ericchan
星球普通子民
星球普通子民

我試過搜尋,但搵唔到適合又唔識分
why3s.com
星球公民
星球公民
聯繫:

Re: [問題]想架論壇

文章 why3s.com »

ericchan 寫:各位前輩好,小弟我想架一個phpbb的論壇,但我電腦又不可以長開,
所以請問大家可否提供一些免費網上空間呢...........thx
板上有一些免費的空間介紹,
你可以找看看的阿!!

why3s.com
優質主機盡在 why3s.com
php/mysql/cgi主機.每年只要200元.就能輕鬆架起自己的網站喔!!可架phpbb
● 歡迎各位站長代賣我們的空間,意者請聯絡我們 ●
● 協助站長將phpbb由從自己電腦架設的主機上搬到網路上的虛擬主機 ●
ericchan
星球普通子民
星球普通子民

但又些又話要咩domain .......又話唔俾架...................

又話唔可以中文...................所以我唔知道點做好...=.=
//=雪曼=\\
星球公民
星球公民

文章 //=雪曼=\\ »

香港方言......看無...... :-|
竹貓星球點擊率最高的連結--->這裡
godfreychan
星球公民
星球公民

文章 godfreychan »

我來作個翻譯

(中文版本)
這邊發言前請先搜索一下相關文章
台灣的討論區跟香港不一樣\r
需要你多花時間及心思作個人解決\r
不要亂發問便好

(廣東話版本)
呢度出post前, 用搜索搵下答案先
台灣同香港唔同
呢度需要自己搵解決問題, 真係唔得先出post
唔好亂出post, 會俾人丙架!
主題已鎖定

回到「phpBB 2 安裝與使用」